Първият училищен звънец удари в Пловдив. Общо 34 200 деца прекрачват

...
Първият училищен звънец удари в Пловдив. Общо 34 200 деца прекрачват
Коментари Харесай

Удари първият звънец в Пловдив! Хиляди ученици прекрачиха училищния праг

Първият учебен звънец удари в Пловдив. Общо 34 200 деца прекрачват учебния предел през днешния ден под тепетата, а за първи път това ще създадат 3300 първокласници.
Прочетете още
Изключително тържествено бяха посрещнати учениците от ОУ „ Елин Пелин ”, където музикална стратегия озвучи двора, който се препълни с разчувствани възпитаници, родители и учители.

Кметът Здравко Димитров пък откри образователната година в ОУ „ Душо Хаджидеков ”.Градоначалникът приветства първокласниците и ги посъветва да бъдат търпеливи, любознателни и да следват фантазиите си.

" Това е ден, който не е не помни в никакъв случай ", сподели той.

Зико ги попита дали се радват, че ще бъдете първи клас, а първолаците му отговореха в един глас - " Да ". Кметът се обърна със съвет и към по-големите възпитаници на " Душо Хаджидеков ".

" Приемете дребните и бъдете като техни сестри и братя, помагайте им "

Думата взе и шефът на учебното заведение Грозденка Николова, която разгласи, че откриването на образователната година се случва за повторно във филиала на ул. " Антон Папазов " - предходната година поради пожара, който изпепели покрива на главната им постройка, а тази поради заради добра вест. Изградена е нова спортна площадка. Частично е реновиран и училещния двор.

 Николова и Димитров дружно прерязаха лентата при символичното разкриване на оборудването.

Общият брой деца, записани в общински, частни и държавни детски градини е 11200, а броят им в общинските детски градини е 10900, като от тях към 2500 ще постъпят в  първа група.

Към 15.09.2023 година има 410 деца от Украйна, които посещават или са записани в просветителните ни институции. В детските градини са 102, а 308 в учебните заведения.

В 29 от общинските учебни заведения през летния интервал бяха осъществени  текущи поправки за ободряване на класни стаи и коридори –  шпакловане, боядисване на стени и тавани, циклене и лакиране на паркет, замяна на осветяване, промяна на порти, както и поправки на санитарни възли. По основни строителни действия се реализират в ЕГ „ Иван Вазов “, където се построява нова спортна зала, а в постройката на ХГ „ Св. Св. Кирил и Методий “ и ОУ „ Княз Александър I “ се прави реновиране и консервиране на фасада, промяна на дограма, ремонт на покривна структура.

Приключва построяването на спортни площадки по програмата на МОН за Изграждане и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения 2022 година в 4 общински учебни заведения – ЕГ „ Иван Вазов “, ЕГ „ Пловдив “, СУ „ Патриарх Евтимий “ и Математическа гимназия " Академик Кирил Попов ".



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР